Drama u školi u Zagrebu: Učenik prijetio pištoljem

GS
Drama u školi u Zagrebu: Učenik prijetio pištoljem

ZAGREB - Učenik jedne zagrebačke osnovne škole upao je u prostorije škole u poslijepodnevnim satima i prijetio đacima plastičnim pištoljem.

Kako piše 24hr, učenik, za kojeg se vjeruje da ide u 7. razred, ušao je u garderobu u kojoj su se djevojčice nižih razreda pripremale za časove plesa, vannastavnu aktivnost. Sve se navodno desilo početkom sedmice.

Tada je pred 4-5 godina mlađim djevojčicama izvadio pištolj i njime se razmahao izvikujući prijetnje prestravljenim učenicama. Incident je trajao nekoliko minuta dok su mu dvojica drugova, kako se saznaje od njegovih vršnjaka iz iste škole, držala stražu na zadnjem ulazu kojim se ulazi do prostorija svlačionica.

Nakon što su djevojčice pozvale odraslu osobu, u školu je ubrzo stigla policija.

Radnici nadležne policijske stanice pregledali su video snimke kako bi identifikovali počinioca.

Kako priča zaposleni škole, detaljno upoznat s detaljima slučaja, navodno su na kućnu adresu dječaka i njegovih roditelja stigli policajci i pretresli dom porodice.

Policija je obavijestila školu kako je maloljetnik prijetio i zastrašivao lažnim, plastičnim pištoljem zbog čega je suspendovan do daljnjeg.

Međutim, dvojac koji mu je "čuvao stražu", pohađa redovnu nastavu zbog čega je veliki dio učenika, posebno mlađih, uplašen i zbunjen.

Djevojčicama koje su pretrpjele stresni incident škola je ponudila psihološku pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana