Drama na Jadranu: Pokvario se trajekt sa 340 putnika (FOTO)

GS
Foto: Jutarnji list

SPLIT - Jadrolinijin trajekt "Oliver" trenutno pluta u Korčulanskom kanalu sa 340 putnika, a kompanija je objavila da je pretrpio tehnički kvar.

Trajekt "Oliver" bio je na putu prema Veloj Luci, a Jadrolinija je "Dalmaciji Danas" rekla da je "Oliver" tokom tog putovanja doživeo dva kvara, tačnije ostao je bez dva motora.

Brod je potpuno bez funkcije.

Prema stranici "MarineTraffic", može se videti kako je brod zapeo između Koručule i Hvara, odnosno Visa i pluta minimalnom brzinom od 1,2 čvora.

"Slobodna Dalmacija" piše kako su im iz Jadrolinije potvrdili da će "Oliver" zaploviti tek pomoću tegljača.

"Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vela Luke te će se za obalom nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se izvinjavamo na neugodnostima i zahvaljujemo na razumijevanju",  javlja Marija Zaputović Mavrinac, portparolka kompanije.

Putnici sa kojima je Slobodna Dalmacija razgovarala na trajektu su proveli pet sati, duplo više nego što traje putovanje od Splita do Vele Luke na Korčuli.

"Prošli smo Hvar, normalna je bila vožnja, uobičajeno trajekt pun, i domaćih, a naročito stranaca, puno gostiju. Motori su radili, i kako sam čitala knjigu nisam ni shvatila u jednom trenutku kako se ne mičemo. Kako u stvari plutamo!",  rekla je stanovnica Vele Luke koja je u 10.30 sati iz Splita krenula kući.

Putnici su shvatili da je "Oliver" u problemima kad su uočili da je klima u salonima ugašena. Kada je postalo vruće, otvorili su i vrata salona, uvidevši kako očito posada ima problem, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana