DPS Mila Đukanovića traži testiranje sveštenstva SPC u Crnoj Gori

Tanjug
DPS Mila Đukanovića traži testiranje sveštenstva SPC u Crnoj Gori

PODGORICA- Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je crnogorski Institut za javno zdravlje (IJZ) da testira sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) na virus korona.

DPS je zahtjev uputila zbog, kako se navodi, "konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita Amfilohija, a imajući u vidu opasnost od širenja virusa korona i ugrožavanja zdravlja građana".

- Pozivamo Institut za javno zdravlje da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19 uključujući i mitropolita - navodi se u saopštenju stranke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Osim zbog obaveze jednakog tretmana prema svima, testiranje je, tvrde, "posebno važno i zbog činjenice da su informacije koje su se pojavile u javnosti - da su neki sveštenici zaraženi virusom, a da se i pored toga ne nalaze u izolaciji već ostvaruju kontakte sa vjernicima - uznemirile građane".

- Takođe, s obzirom na to da se radi o opasnom i smrtonosnom virusu, očekujemo da će se i sveštenstvo držati hrišćanskog i moralnog načela koje nalaže ljubav i odgovornost prema bližnjima, kao i dosljedno primenjivati pravilo čojstva koje podrazumijeva čuvanje drugog od sebe - navode iz DPS-a, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana