Domovinski pokret bez objašnjanja o tome kako je „ideologija“ postala „ideologodija”

Tanjug
Foto: Dnevnik.hr

ZAGREB - Josip Dabro, generalni sekretar desno orijentisanog Domovinskog pokreta, koalicionog partnera u Vladi HDZ-a Andrije Plenkovića, nije imao odgovor na pitanje kako se DP-u potkrala greška na plakatima za evropske izbore, na kojima umjesto „ideologija“ piše „ideologodija”.  

Dabro je novinare uputio da pitaju one koji su lijepili plakate jer on kao generalni sekretar ne stiže da se bavi operativnim stvarima.  

O krivičnoj prijavi koju je DP svojevremeno podnio protiv premijera Andreja Plenkovića, u DP-u ne nameravaju da sazovu sastanak, rekao je Dabro, prenijeli su hrvatski mediji.  

Tvrdi da se koalicioni sastanci partnera u vlasti održavaju, samo što, kako je rekao, novinari to ne znaju.  

Domovinski pokret je u izbornoj kampanji uoči aprilskih parlamentarnih izbora tvrdio da ni po koju cenu neće ići u vlast sa Plenkovićevim HDZ-om. 

Nakon izbora, budući da su postali treća politička snaga u Hrvatskoj, Domovinski pokret, sastavljen uglavnom od bivših nezadovoljnih HDZ-ovaca, se predomislio, a Plenković poklekao.  

Naime, jedan od ključnih uslova Plenkoviću za formiranje koalicione vlade bio je da Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) Milorada Pupovca ne bude dio te vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana