Domazet Srbima prijeti Olujom 2

Agencije
Domazet Srbima prijeti Olujom 2

Zagreb - U Hrvatskoj sve češće prizivaju "Oluju 2", kojom bi se definitivno i za sva vremena skinulo sa dnevnog reda "srpsko pitanje", a zagovornik takvih ideja je admiral u penziji Davor Domazet Lošo, bivši vojni obavještajac i čovjek koji je komandovao akcijom u Medačkom džepu 1993. godine, kada su hrvatske snage masakrirale više stotina srpskih civila i zarobljenika i sa zemljom sravnile više sela, objavili su srpski mediji.

Stavove admirala frenetičnim aplauzima pozdravilo je više od hiljadu ljudi na skupu u jednoj zagrebačkoj hali, a među učesnicima je bio i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik. U platformi za ovaj skup Domazet je potrebu za "Olujom 2" opravdao tvrdnjom da je "Hrvatska danas u težoj situaciji nego 1991. godine", a za takvo stanje krivi su Srbi i Srbija.

"I ćirilica je, u tom kontekstu, oružje protiv Hrvatske", a Domovinski štab, na čijem je čelu, "odgovoriće na to Olujom 2", istakao je Domazet.

Niko od hrvatskih zvaničnika nije se, barem za sada, ogradio od ratobornih izjava admirala, a hrvatsko pravosuđe godinama ignoriše činjenicu da je dotični komandovao akcijom u Medačkom džepu 1993. godine.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana