Dolazi struja u srpska povratnička sela u Hrvatskoj?

Srna
Dolazi struja u srpska povratnička sela u Hrvatskoj?

Zagreb - Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da će zadužiti Ministarstvo regionalnog razvoja i "Hrvatsku elektroprivredu" u vezi sa elektrifikacijom 83 povratnička srpska sela.

Plenković je na sjednici Hrvatskog sabora obećao da će se pobrinuti da nadležni taj problem odmah počnu rješavati kako bi se obezbijedio održiv i normalan život povratnika.


Hrvatski premijer rekao je ovo na aktuelnom času u Hrvatskom saboru odgovarajući na pitanje poslanika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca.

Plenković se saglasio sa Pupovcem da je proces elektrifikacije do sada išao presporo i da je time dio hrvatskih državljana doveden u nejednak položaj.

Na aktuelnom času druge sjednice Hrvatskog sabora u novom sazivu, pitanja Plenkoviću i ministrima postaviće ukupno 41 poslanik.

Hrvatski sabor bi trebalo da usvoji budžet za iduću godinu i rebalans ovogodišnjeg budžeta, kao i paket od 15 zakona u okviru poreske reforme, koja će se primjenjivati od početka naredne godine, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana