Doktor prijeti Stanimiroviću i Pupovcu

Novosti
Doktor prijeti Stanimiroviću i Pupovcu

Doktor Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić uputio je pretnje predsjedniku i poptredsjedniku Srpske demokratske samostalne stranke.

Horvatić je pretenje Vojislavu Stanimiroviću, predsjedniku SDSS-a i Miloradu Pupovcu, potpredsjedniku te stranke uputio preko svog Fejsbuk naloga.

"Maku ti jebem četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski sabor, a likovao si 19.11.1991. godine o padu ‘posljednjeg ustaškog bastiona’, Bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sad ćeš mi ti, SDSS i vaš podmladak SDP, odlučivati o Hrvatskoj. Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovo nije prijetnja, nego tvoja presuda!", napisao je Horvatić.

Kako je potvrdio u razgovoru za "Novosti", Stanimirović je ove pretnje prijavio Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, Opštoj bolnici u Vukovaru, Hrvatskoj lekarskoj komori i Ministarstvu zdravlja.

"Vladimir Horvatić mi je uputio ozbiljnu pretnju zbog mog političkog delovanja kao predsednika SDSS-a, u vezi sastavljanja Vlade RH i formiranja parlamentarne većine. Isto tako, neutemeljeno me optužio, bez dokaza, za moj raniji rad u bolnici Vukovar u vreme rata, a te okolnosti su više puta proveravane i ispitivane od strane DORH-a te nije utvrđeno da postoje bilo kakvi elementi moje kaznene odgovornosti", rekao je Stanimirović.

On je dodao da je navedeni tekst pun govora mržnje i raspirivanja nacionalne netrpeljivosti, širenja straha, netolerancije i podsticanja drugih na isto prema njemu, ali se navedene prijetnje reflektuju i na srpsku zajednicu,

Stanimirović je rekao i da su ovakve i slične pretnje u posljednje tri godine sve učestalije.

Kako kaže, one su posebno prisutne u lokalnim medijima kao što su Slavonska i Vinkovačka televizija. Najčešće je riječ o emisijama u koje se javljaju gledaoci.

"Pretnje bih mogao prijavljivati skoro svaki dan. Ukoliko takve slučajeve i prijavimo, obično ne dobijemo povratnu informaciju o mogućem pokretanju postupka", kaže Stanimirović i dodaje da je Horvatićeva pretnja posebno zabrinjavajuća budući da je riječ o ljekaru zaposlenom u vukovarskoj Opštoj bolnici.

"To znači da kod njega u bolnicu dolaze i lokalni Srbi, koji zbog svega osećaju strah. Vukovar je mali grad, pa se sve čuje i zna", zaključuje Stanimirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana