Dobro se pripremiti za donatorsku konferenciju

Srna
Dobro se pripremiti za donatorsku konferenciju

Beograd - Ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem razgovarao o pripremi donatorske konferencije u Briselu u julu, na kojoj bi trebalo da budu prikupljena sredstva za sanaciju štete od katastrofalnih poplava u Srbiji i BiH.

"Veoma je važno da i Srbija i BiH budu dobro priremljene kako bi prikupili što više donatorskih sredstava za saniranje katastrofalnih posljedica poplava u Srbiji i BiH, odnosno Republici Srpskoj", rekao je Škrbić novinarima u Beogradu nakon sastanka sa Dačićem.

Škrbić je istakao da su odnosi BiH i Srbije tradiconalno dobri i da se ostvaruju na nekoliko različitih načina.

"Ti odnosi su veoma dobri, višestruki i ostvaruju se ne samo na nivou Srbija-BiH, već i kroz uzajamni sistem specijalnih i paralelnih veza sa Republikom Srpskom", naglasio je Škrbić.

On je dodao da se danas sastao i sa ministrom za rad, boračka pitanja i socijalnu politiku Srbije Aleksandrom Vulinom sa kojim je razmijenio iskustva u vezi sa socijalnom zaštitom.

Škrbić, koji je bio i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je da je Vulin pokazao interesovanje da neka od iskustava Srpske u oblasti socijalne zaštite primijeni i u Srbiji.

On je istakao da će saradnja u toj oblasti biti nastavljena, te napomenuo da postoje otvorena pitanja u oblasti penzionog sistema na čijem rješavanju se radi.

Škrbić je zaključio da su ta pitanja dio svakodnevnog života i da će se Ambasada BiH truditi da bude na usluzi garađinama i pomogne im u rješavanju pojedinačnih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana