Dobitniku nagradne igre Poreske uprave supruga radi u Poreskoj: Već su osvojili brojne nagrade

Indeks.hr
Dobitniku nagradne igre Poreske uprave supruga radi u Poreskoj: Već su osvojili brojne nagrade

ZAGREB - Mnogo je kontroverzi oko nagradne igre Poreske uprave u Hrvatskoj “Bez računa se ne računa” u kojoj su se pobjednici birali prema broju skeniranih računa.

Poreska je prije dva dana saopštila da oduzima pobjedu Andreju Stevenu Horvatu iz Zagreba, koji je sakupio 2.858 računa u 24 dana, odnosno 119 računa po danu. Ustanovili su, pišu, kako se naknadno uspostavilo da je sakupljao bodove “protiv pravilima”. To znači da je drugoplasirani postao prvoplasirani. A to bi moglo značiti novi skandal.

Naime, novi prvoplasirani je Zvonko Moslavac, suprug Svjetlane Moslavac, koja je zaposlena u virovitičkoj ispostavi Poreske uprave kao sekretarica, navodi Indeks.

Indeks navodi da su kontaktirali Zvonka i Svjetlanu Moslavac, ali da nisu htjeli ništa komentarisati.

Navode da je Moslavac “serijski dobitnik nagradnih igara”.

Od većih nagrada, čovjek je 2007. u Palominoj nagradnoj igri osvojio automobil Pežo 107. Moslavac je šest godina poslije osvojio u Kikinoj nagradnoj igri i Ford Fiestu, prenosi Indeks.

- Za ovu nagradu je najzaslužnija supruga, a moje ime se slučajni našlo na kuponu, rekao je za Virovitica.net Zvonko Moslavac nakon što je preuzeo automobil Pežo 107.

Ovaj Virovitičanin je osvojio i "HiPP" poklon za dijete, poklon paket "Kotanyija", loptu "Spara", Oreo set za pečenje, 4 pack limenke Pan piva, ruksak Jamnice, peškir za plažu Koka-kole, Somersbi poklon paket, "Hoverboard Pringlesa", plišanu igračku Štrumpfovi Leda itd.

Nagrade osvajaju i članovi njegove porodice

Svjetlana Moslavac, takođe, često dobija na nagradnim igrama. Izdvojimo Samsung Galaxy A53 koji joj je poklonila Jamnica, fritezu na vrući vazduh "Kotanyija", poklon bon Dr. Oetkera, poklon karticu Ožujskog, slušalice "Samsung Galaxy" u nagradnoj igri "Alwaysa", Niveinu loptu…, prenosi Indeks.

A nagrade osvajaju i dvije kćerke ovog bračnog para. One su osvojile nagrade  "Spara", "Pom-bara", "NTL-a", "Coca-Cole..."

Nagradnu igru “Bez računa se ne računa” prate brojni problemi od samog početka zbog kojih su mijenjana i pravila tokom prvog kola. Prve sumnje su krenule nakon što Poreska uprava prilikom objave dobitnika prvog kola nije objavila i broj računa.

To su napravili tek nakon velikog interesa javnosti. Ljudi su se posebno zbunili kad se ispostavilo da je pobjednik skupio navedenih 119 računa po danu. Indeks je stupio u kontakt s Horvatom. Tvrdi da je on samo ukazao na manjkavosti igre.

"Ja sam pročitao pravila nagradne igre i vrlo sam jednostavno shvatio - to je priča gdje treba pametno raditi. Vrlo sam jednostavno skupio račune jer sam ih prikupio drito od konobara. Ko ima najviše računa dnevno? Pa konobari. Moja prednost je ta što ja radim neke poslove vezane za konobare pa imam baze konobara zbog drugih projekata i onda sam poslao poziv u "WhatsApp" grupu i rekao im da mogu tamo proslijediti svoje račune i da ih razmjenjujemo", kazao je on.

Ipak, ispostavilo se da to objašnjenje "ne sjeda" Poreskoj upravi.

Osim što mu je oduzeta nagrada, Poreska je najavila i da će u saradnji s Državnim tužilaštvom Republike Hrvatske razmotriti mogućnost pokretanja postupaka protiv učesnika koji su različitim manipulacijama pokušali dobiti nagradu.

- Meni su fascinantni drugi igrači koji su fizički skupljali račune. Zvao me jedan koji je skupio 2.200 računa u 8. mjesecu. On je fizički išao od prodavnice do prodavnice. Ja sam pogledao te igrače, ovaj na prvom i drugom mjestu su hrpe nagrada u životu dobili i kako su oni to skupili? Ovaj je obišao cijelu Viroviticu valjda. Je l’ u Virovitici uopće ima sto lokala? Ne znam kako je on to skupio. Ko je uvjerio lokale da mu daju svaki drugi dan račune, taj će imati prednost da pridobije i druge lokale pa skuplja račune. On će biti u prednosti, rekao je Horvat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana