Đukanovićeva sestra tužila i “Monitor”

Agencije
Đukanovićeva sestra tužila i “Monitor”

Podgorica - Podgorički advokat Ana Kolarević, tužila je list ”Monitor” zbog “netačnih i uvredljivih informacija” koje je taj nedjeljnik u ranijem periodu objavljivao o njoj, prenose agencije.

U tužbi se navodi kako list duži vremenski period objavljuje fotografije Kolarevićeve, propraćane senzacionalističkim naslovima, koji ne odgovaraju objavljenom sadržaju, u cilju diskreditacije.

Kolarevićeva tužbom od “Monitora” traži i naknadu od 100.000 evra, koliko je ranije, takođe, tužbom tražila i od izdavača podgoričkih listova “Dan” i “Vijesti”.

Objavljeni tekstovi prepuni su optužujućih, zlonamjernih, tendencioznih, a prevashodno neistinitih navoda, koji služe stvaranju negativne slike o tužilji kod javnog mnjenja.

Sporni i neistiniti tekstovi, prema tvrdnjama Kolarevićeve, su “Godina počinje Telekomom”, “Zajednički poslovi sestre i kumova”, “Ana je zakon”.

Glavni urednik nedjeljnika “Monitor” Esad Kočan ocijenio je za “Vijesti” da je slučaj “Telekom” jedan od onih slučajeva koji vodi ravno do Đukanovića i njegove familije.

- To je slučaj koji nismo pokrenuli mi, nije ga pokrenuo nijedan autentično crnogorski mediji, došao je sa relevantnije adrese, iz inostranstva - rekao je Kočan, dodajući da je ovo poruka čitavom crnogorskom društvu da ono ne zna da se brani i da otvori bitnu društvenu temu.

Kočan navodi da traženi iznos od 100.000 evra ima za cilj zatvaranje nedjeljnika, poručivši da uprkos svemu o ovoj temi neće ćutati i da će pisati „makar po zidovima”.

Sva tri medija su ranije više puta veoma negativno pisala o navodnom učešću Ane Kolarević u postupku privatizacije “Telekoma Crne Gore”, navodeći da je ona jedna od glavnih korumpiranih osoba u tom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana