Đukanović: Stvoriti pretpostavke za što skorije izbore

Tanjug
Foto: Arhiva

PODGORICA- Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je danas, nakon što je njegova partija u nedjelju uskratila podršku vladi, da slijedi parlamentarno procesuiranje takve inicijative i dodao da treba stvoriti pretpostavke za što skoru organizaciju novih izbora.

Đukanović je to izjavio nakon odluke Predsjedništva DPS da uskrati podršku vladi premijera Dritana Abazovića zbog usvajanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, prenijele su podgoričke Vijesti.

Đukanović je rekao da Ustav nudi više mogućnosti.

"Nudi mogućnost izglasavanja nepovjerenja vladi, nudi mogućnost skraćenja mandata parlamentu", kazao je on.

On je, takođe, istakao je da će "razgovarati sa svima", navodeći da je pitanje izgradnje tehničkog partnerstva tu sa ciljem da bi se realizovala namjera "delegitimisanja aktuelne vlade i definisanje scenarija kroz koji Crna Gora izlazi iz takvog stanja".

"To je stvaranje pretpostavki za, najvjerovatnije, skoru organizaciju izbora kroz koje će Crna Gora izaći iz tog stanja, doći do političke vlade, gdje ćemo doći u situaciju da biramo sebi bliske političke partnere", dodao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana