Đukanović: Srbija se ponaša kao 90-ih

Srna
Foto: vijesti.me

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tvrdi da odnos Srbije prema Crnoj Gori i drugim državama u ovom vremenu „neodoljivo liči na odnos Srbije prema susjednim državama devedesetih godina", odnosno da „pod plaštom brige za navodno ugrožena prava srpskog naroda u susjednim državama ugrožava suverenitet tih država".

„To se događalo devedesetih, epilog znamo - 140 ili 150 hiljada ljudskih žrtava, razorena vredna imovina, stvarana generacijama na prostoru bivše Jugoslavije i haški, odnosno sudski epilog za one koji su odgovorni za takve procese", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja na konferenciji za medije povodom posete članova Predsedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića Podgorici.

Izrazio je bojazan „da smo na putu da ponovimo takve greške", ali i poručio da se nada „da ćemo svojim sposobnostima unutar svog regiona, ali i uz pomoć, odgovornijih politika naših prirodnih saveznika, prije svega sa evropskog i evroatlanskog prostora uspijeti da spriječimo da destrukcija dobije na zamahu i da se ponove najtragičnije greške koje smo preživljavali".

Dodao je da je kad je u pitanju odnos Crne Gore i Srbije nailazio na nerazumijevanje u Beogradu za svoje stavove, prenose Vijesti.

„To me ni slučajno nije pokolebalo. Za razliku od mnogih drugih ljudi koji danas učestvuju u političkom životu u našem regionu ja sam neko ko je bio akter politike iz devedesetih godina, naravno da mi to sa jedne strane predstavlja opterećenje, a sa druge strane predstavlja dragocijeno iskustvo da pokušam da ne napravim greške koje su se tada činile i da pokušam da blagovremeno upozorim sve druge da ne uđu u te greške", rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana