Đukanović: Plata mi nije satisfakcija

Vijesti
Đukanović: Plata mi nije satisfakcija

Podgorica - Porodični budžet premijera Crne Gore Mila Đukanovića je znatno manji nego 2010. godine, kada se povukao sa funkcije, jer se njegov sin Blažo, bar prema podacima o imovini i prihodima objavljenim na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, odselio iz “porodičnog gnijezda”.

Blažo Đukanović je do sada najviše zarađivao u porodici i to od izdavanja poslovnog prostora u Podgorici površine 459 kvadrata, koji je izdavao 2.340 evra mjesečno, odnosno više od 27.000 evra godišnje, pišu podogoričke “Vijesti”.

Milo Đukanović je, kako je novi-stari premijer tvrdio u imovinskim kartonima godinama unazad, taj poslovni prostor dobio na poklon od strica Aca.

U istim izvještajima piše i da najmlađi Đukanović posjeduje stan na Žabljaku površine 124 kvadrata.

Milo Đukanović je u posljednjem izvještaju prijavio premijersku platu od 1.500 evra, što je za 250 evra više nego 2010. godine.

Đukanović je sinoć, u emisiji TV Atlas, rekao da mu sadašnja plata premijera “nije satisfakcija” za ono što radi, pišu “Vijesti”.

Vlasnik je firme “Kapital invest” posjeduje 25 odsto preduzeća “Univerzitats” i polovinu firme “Global Montenegro”.

Pravo upravljanja u “Kapital investu” prenio je na Radislava Jovovića, u “Univerzitatsu” na Jadranku Glomazić a, kako su “Vijesti” ranije objavile, rukovođenje kompanijom “Global Montenegro” povjerio je Anđeli Kolinović.

Premijer Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih, a supruga Lidija zaposlena je u Prvoj banci Crne Gore, gdje je brat Aco najveći akcionar, a plata joj je 776 evra.

Bivši premijer, sada ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić prijavio je ministarsku platu od 1.030 evra, dok u Savjetu za regulatornu reformu mjesečno zarađuje 435 evra.

Od nastave na Univerzitetu “Donja Gorica”, čiji je jedan od vlasnika njegov partijski šef i premijer Đukanović, Lukšić honorarno zarađuje 100 evra.

Vlasnik je stana od 122 kvadrata, za koji tvrdi da je kupio na kredit, koji će otplaćivati do 2031. godine.

Posjeduje i ušteđevinu od 16.000 evra.

Lukšićeva supruga Nataša zaposlena je u budvanskoj firmi “Antena Bohor” i zarađuje 1.360 evra, a posjeduje stan od 46 metara kvadratnih u Podgorici.

Troje djece šefa diplomatije Sofi, Daria i Aleksej imaju ušteđevinu od po 11.000 evra.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, prema podacima koje je prijavio i koji su objavljeni na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, vlasnik je stanova u Podgorici i Rimu, od 98 i 86 kvadrata, vikendice na Žabljaku od 101 metar kvadratni, a posjeduje i kuću i zemljište od 38.999 kvadrata, za koje se mjesto ne pominje.

“Vijesti” prenose da Lekić otplaćuje kredit italijanskoj Unikredit banci u iznosu od 130.000 evra.

On je prijavio i poslaničku platu 1.300 evra, dok na Univerzitetu u Rimu zarađuje 1.500 evra.

Lider DF-a prijavio je da je od autorskih tekstova i knjiga koje je izdao za “Afari internazionali”, “Limes”, “Dan”, “Politiku” i “Vijesti” zaradio 16.000 evra, a zaradio je i 2.000 evra od predavanja i medijski stručnih priloga u Diplomatskom institutu italijanskog MIP-a, Visokom vojnom institutu, ISPI Milano i na Radio-televiziji Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana