Đukanović odlikovao reditelja Veljka Bulajića

Tanjug
Foto: Agencije

PODGORICA- Crnogorski predsjednik Milo Đukanović danas je povodom 13. jula - Dana državnosti, uručio odlikovanja istaknutim ličnostima, kulturnim institucijama i sportskim kolektivima među kojima je i reditelj Veljko Bulajić.

Đukanović je Bulajića odlikovao Ordenom prvog stepena i tom prilikom rekao da je za vreme raspada Jugoslavije ostao na, kako je naveo, braniku najviših ljudskih i civilizacijskih vrijednosti i dizao glas za multietničku, savremenu, antifašističku Crnu Goru".

Bulajić je rekao da prima odlikovanje kada je Crna Gora neposredno pred ulazak u Evropsku uniju (EU).

"Ta Crna Gora koja je preživjela mnoge nevolje i ratove ulazi u EU i to kao ravnopravni član", rekao je Bulajić.

Orden crnogorske zastave drugog stepena Đukanović je dodelio Hajrizu Brčavaku čije ime, prema riječima Đukanovića, hiljade ljudi u regionu izgovaraju sa zahvalnošću.

Dobitnica tog ordena je i Branka Šćepanović, umjetnica koja je, kazao je Đukanović, proslavila izvornu pjesmu na prostoru bivše Jugoslavije i svijeta.

Dobitnik Ordena drugog stepena Branko Vujović, a posthumno je odlikovan novinar Bora Krivokapić.

Orden drugog stepena dodijeljen je i Matici crnogorskoj, Vaterpolo klubu Primorac iz Kotora, PVK Jadran, dok je Orden trećeg stepena uručio Gradskoj muzici Kotora koja proslavlja 180 godina postojanja, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana