Đukanović: Nadam se da će SPC postupiti razumno i logično

Tanjug
Đukanović: Nadam se da će SPC postupiti razumno i logično

CETINjE - Predsjednik Crne Gore ponovio je na Cetinju, gdje se večeras pridružio protestu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, da ustiolicenje ne treba da se obavi na Cetinju već na drugom mjestu i poručio ''''da se nada da će Srpska pravoslavna crkva na kraju uraditi ono što je razumno i logično''''.


''''Ta crkva (SPC) ima puno hramova širom Crne Gore, ukljčujući i onaj najveći u Podgorici. Tako da na drugom mjestu mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu, uz ugrožavanja prava i slobode građana Prijestonice'''', rekao je Đukanović, prenosi ''''Pobijeda''''.

Ocijenio je da takav pristup SPC nije dobar i da može imati posljedice.

''''Čak i kada bi to nekom pošlo za rukom, on bi se ovdje uvijek morao osećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju. Ko je silovao na neki nacin Prijestonicu i njene gradane. Zato mislim da je to progrešan pristup i zato mislim da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali tolika upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično'''', poručio je Đukanović.

Podgorilički list piše i da će Đukanović prenoćiti na Cetinju, gdje je za sutra ujutru planirano ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana