Đukanović: Izbori mogući krajem avgusta ili početkom septembra

Srna
Đukanović: Izbori mogući krajem avgusta ili početkom septembra

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je, nakon konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih partija vladajuće koalicije o datumu izbora, da vjeruje da će se ovih dana kroz komunikaciju doći do preciznog termina, te naveo da su razmišljanja da izbori budu održani posljednjih dana avgusta ili početkom septembra.

"Određeni broj parlamentarnih subjekata se odazvao i čuo sam njihova mišljenja o terminu i pitanjima koja su važna za dalju nadogradnju demokratskog ambijenta", rekao je Đukanović novinarima.

On je naveo da je dio parlamentarnih subjekata ignorisao taj poziv.

"Na meni je bilo da pokažem demokratsku spremnost da saslušam sve lidere, a na njima je bilo da odluče da li će tu priliku iskoristiti ili ne", rekao je Đukanović.

On je naglasio da je Crna Gora tokom prethodnog perioda pokazala visok stepen odgovornosti redovnom organizacijom izbora koje su pratile sve međunardne organizacije i davale pozitivne ocjene.

"Svjesni smo da je nakon iznenadne okolnosti sa pandemijom ostalo još veoma kratko vrijeme u kojem treba početi pripremne aktivnosti za izbore", rekao je Đukanović.

Iz opozicinih stranaka - Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije i Demosa, ranije su poručili da neće prisustvovati konsultacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana