Đukanović i Marković čestitali vaskrs pravoslavnim vjernicima

GS
Đukanović i Marković čestitali vaskrs pravoslavnim vjernicima

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Duško Marković uputili su čestitke pravoslavnim vjernicima povodom predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Đukanović je u čestitki sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti naveo da se Vaskrs ove godine dočekuje u uslovima epidemije virusa korona, te da je zaštita zdravlja ljudi postala briga i obaveza svih, od čovjeka, države do drugih društvenih subjekata, uključujući i Crkvu.

"Vjerujem da pred ozbiljnim izazovima, u teškom vremenu, svi imamo volje, htijenja i odgovornosti da se izdignemo iznad podjela i razlika, kao i spremnosti da složno dajemo doprinos prevazilaženju ovog velikog problema, kao i ekonomskih i socijalnih posljedica koje sobom nosi", istakao je Đukanović.

On je poručio da nije vrijeme za rasprave i antagonizam, već za slogu i razumno traženje puteva da se iz nevolje koja nije mimoišla ni Crnu Goru izađe sa što manje ožiljaka.

Marković je u čestitki građanima i sveštentvu naveo da je ovo godina brojnih i teških izazova koje uslovljava globalni poredak, te ukazao na opasnost virusa korona koji je paralisao cijeli svijet.

"Na sreću svih nas, a zahvaljujući pravovremnim mjerama i disciplini naših građana, Crna Gora uspijeva da se odupre i sačuva ono što je najvrednije – čovjeka i njegovo zdravlje", naveo je Marković u čestitki. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana