Đukanović i Krivokapić čestitali najveći hrišćanski praznik

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Predsjednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić čestitali su predstojeći Vaskrs sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima ukazavši na potrebu zajedničke radosti i sloge povodom najvećeg hrišćanskog praznika.

Krivokapić je čestitao Vaskrs pravoslavnim vjernicima, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Mitropolije i ostalih eparhija u Crnoj Gori.

Krivokapić je poručio da oni koji slave i oni koji razumiju blage dane, zajedno treba da se raduju jedni drugima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Zato se radujmo, posebno djeci i starima. Djeci - da bi se usavršavali u vrlinama i da bi razvijali i nagrađivali njihove talente. Radujmo se uzajamnom poštovanju, novom danu i novim pobjedama-ličnim i kolektivnim", naveo je Krivokapić.

Đukanović je čestitku uputio sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želje da blagi dani u sve domove unesu radost i podstaknu na slogu među bližnjima.

"Neka nam poruka ovog svetog dana koji simbolizuje pobjedu dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, života nad prolaznošću, nade nad očajem, svjetlosti nad tamom, bude još jedan podstrek da se zajedno suprostavimo duhovnim i moralnim ponorima čovječanstva kako bi nadvaladali sebičnost i aroganciju onih koji raspiruju nasilje i rat", naveo je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana