Djevojčica tukla majku u tri ujutro jer joj je isključila internet: Gađala je čašom u glavu

Telegraf
Foto: Ilustracija

ZAGREB- Djevojčica (15) iz Hrvatske završila je na sudu jer je u nedjelju oko tri ujutro probudila i fizički napala majku koja nije htjela da joj uključi internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom juna ove godine u slavonskom gradu u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro u stanu nasilnički ponašala u porodici prema svojoj majci počinivši psihičko i fizičko nasilje nad njom.

Djevojčica je, prema izjavi majke, došla iz grada kući u alkoholisanom stanju. Nakon što je ušla u stan i presvukla se, ušla je kod majke u spavaću sobu i probudila je kako bi joj  uključila internet da bi maljoletnica mogla da koristi mobilni telefon i društvene mreže, piše Danica.hr.

Kad je majka rekla ćerki da ide da spava i da je kasno, maloljetnica je počela da vrijeđa majku riječima: ‘D***** jedna, je**** ti mrtvu majku‘.

Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog, "maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

- Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja, i istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija - stoji u presudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana