Dječak se utopio u Dravi, pao u vodu kroz procjep od dasaka

GS
Dječak se utopio u Dravi, pao u vodu kroz procjep od dasaka

OSIJEK - Četvorogodišnji dječak se utopio danas u rijeci Dravi u Osijeku. Dječak je nestao na području Donjeg grada, kod nekadašnje osječke Tvornice koža.

Glas Slavonije prenosi da je dječak tokom igre upao u prostor između dve daske i nestao. Majka je vidjela da je rijeka još dva puta izbacila dječakovo tijelo na površinu, prije nego što je nestalo. 

Na mjesto događaja su stigli i policijski ronioci koji su narednih sati pretraživali okolno područje da bi par sati kasnije nedaleko od mjesta nestanka pronašli tijelo dječaka. 

U potrazi su učestvovali pripadnici Hrvatske Gorske službe spasavanja (HGŠ) kao i ronioci jedinice specijalne i interventne policije, prenio je portal Indeks. 

Dok su pripadnici policije i ronioci tragali za djetetom, članovi HGŠ su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rekom da se odmaknu što dalje od desne obale  kako bi olakšali potragu. 

Očevici kažu da je djetetova majka odmah počela dozivati u pomoć i vikati, ušla je i sama u vodu ne bi li mu pomogla, ali djetetu nije bilo spasa, javlja Jutarnji list.

Na mjesto događaja vrlo brzo stigli su policijski ronioci i krenuli u potragu, ali su nakon nekoliko sati, točnije u 16,44 sati, pronašli beživotno tijelo blizu mjesta s kojeg je upao u rijeku.

'Neljudski urlik'

Osječanin Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mjesta ove velike tragedije, čuo je s terase da se na Dravi odvija prava drama.

„Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, bio je to urlik za urlikom, gotovo neljudski... Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!‘, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sad vidjela!‘.

Majka djeteta je vozilom hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. 

Policija će sprovesti uviđaj kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana