Dikić pokušao samoubistvo?

Agencije
Dikić pokušao samoubistvo?

Podgorica - Bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić, osumnjičen da je organizovao terorističke napade u Crnoj Gori, smješten je u bolnicu nakon što je navodno pokušao samoubistvo.

List "Pobjeda" objavio je da je Dikić u bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja nakon što je u ponedjeljak ponovo saslušan u Tužilaštvu, a podgorički "Dan" tvrdi da je on uveče pokušao samoubistvo. Dikić je, prema saznanjima tog lista iz ZIKS-a, polomio staklo na prozoru ćelije u kojoj se nalazi, nakon čega je pokušao da presiječe vene. U namjeri da se ubije spriječili su ga komandiri ZIKS-a.

Osumnjičeni za terorizam tog dana je nekoliko časova proveo u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje su vještačeni njegov mobilni telefon i telefoni njegovih navodnih saučesnika. Bivši komandant je navodno nekoliko puta tužiocu rekao da ne može više da izdrži podmetanja i situaciju koja se stvorila poslije hapšenja zbog nečega što, kako tvrdi, nije počinio.

Kako je bio u veoma lošem stanju, Dikić je po povratku iz tužilaštva odveden kod ljekara. Nakon pregleda vraćen je u ćeliju. Svega nekoliko minuta kasnije komandiri su čuli lomljenje stakala, pa su utrčali u njegovu sobu. Dikića su zatekli krvavih ruku, nakon čega su alarmirali upravu spuškog zatvora. Hitno je prevezen u Urgentni centar radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Dikića su u Klinički centar Crne Gore dovezli službenici ZIKS-a i specijalci. Brojna uniformisana lica obezbjeđivala su bolnicu sve dok je osumnjičeni za navodni terorizam bio na ukazivanju ljekarske pomoći.

Iz Kliničkog centra nezvanično je potvrđeno da Dikić ima površinske povrede po rukama i tijelu, a nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru vraćen je u ZIKS pošto nije u životnoj opasnosti. Navodno, i nakon povratka u zatvor ponavljao je da neće odustati od namjere da sebi oduzme život. Dikić se od 17. oktobra nalazi u zatvoru u Spužu. U sobi je sam i ima poseban tretman.

U noći uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra u Crnoj Gori je uhapšena grupa od 20 državljana Srbije, među kojima i Dikić. On je sa Aleksandrom Sinđelićem i Kristinom Hristić osumnjičen za terorizam u pokušaju, dok je 11 osoba iz uhapšene grupe osumnjičeno za stvaranje kriminalne organizacije. Ostali uhapšeni pušteni su na slobodu.

Izručenje državljana Srbije

Crnogorsko specijalno tužilaštvo proširilo je istragu o planiranju terorističkih napada na izborni dan u Crnoj Gori.

Tužilaštvo će tražiti i izručenje više državljana Srbije za koje postoji sumnja da su umiješani u pokušaj napada.

Tužilaštvo će putem međunarodne pravne pomoći poslati istražne podatke nadležnim organima Ruske Federacije i zatražiti saslušanje dvojice ruskih državljana protiv kojih postoji osnovana sumnja da su organizatori akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana