Dijete (7) preminulo nakon operacije krajnika

GS
Dijete (7) preminulo nakon operacije krajnika

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu preminulo je dijete sedam dana nakon operacije krajnika, potvrdio je za 24sata direktor bolnice Igor Alfirević.

-Nažalost, tačna je informacija da je u prostoru Reanimacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničke bolnice „Sveti Duh“, u četvrtak, nakon sprovedene reanimacije, preminulo sedmogodišnje dijete - odgovorili su iz KB Sveti Duh za 24sata.

Kako se dodaje u odgovoru, dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji na Klinici za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata KBSD i šest dana po otpustu iz Bolnice, kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić, u ranim jutarnjim satima dovezeno bez vitalnih funkcija.

Bolnica je odmah obavijestila Ministarstvo zdravlja, Policijsku postaju Zagreb – Črnomerec, pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti slučaja, zaposlenicima Bolnice, uključenima u proces liječenja, pružila hitnu psihološku pomoć.

-Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsko medicinsku obdukciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Istraga je u toku. Roditeljima djeteta, osoblje Bolnice je iskazalo iskreno saučešće - odgovorili su za 24sata iz KB „Sveti Duh“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana