Dijana Čuljak u Remetincu, određen joj jednomjesečni pritvor

Jutarnji list
Dijana Čuljak u Remetincu, određen joj jednomjesečni pritvor

Zagreb - Bivšem uredniku Hrvatske televizije Dijani Čuljak određen jednomesečni istražni pritvor, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Čuljakova je jutros, u policijskoj pratnji i s lisicama na rukama, dovedena na ispitivanje u županijsko tužilaštvo u Zagrebu.

Nakon ispitivanja, bivši urednik Hrvatske televizije privedena je pred istražnog sudiju zagrebačkog županijskog suda koji joj je, na zahtjev tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Čuljakova je sinoć uhapšena zbog sumnje da je sprečavala dokazivanje djela, jer je nagovarala svjedoke da promjene iskaze koji je terete.

U aferi “Kor medija” njen bivši muž Vladimira Šelebaj i još četiri osobe terete se za neplaćanje 3,1 miliona kuna, oko 409.000 evra poreza na dodatu vrijednost i nezakonito izvlačenje više od 2,11 miliona evra iz kompanija “Kor medija” i “Medija spot”.

Kako piše “Jutarnji list”, policija je prisluškivala razgovore u kojima Čuljakova nagovara svjedoke da promjene iskaze protiv nje.

Za krivično djelo sprečavanja dokazivanja predviđena je kazna od godinu do osam godina zatvora, prenose hrvatski elektronski mediji.

Bivši muž Čuljakove, Vladimir Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu svjedočio da je “Kor medija” osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovinu učešća u preduzeću i da su dijelili zaradu.

Ona negira da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim je trebalo da se prikrije njen sukob interesa, jer je u to vrijeme radila na HTV-u, a “Kor medija” je radila emisije za konkurentsku televiziju.

- Ugovor nikad nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno - rekla je Čuljakova u iskazu na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije “Kor medije”.

Čuljakova je u jednoj SMS poruci menadžeru Edvinu Softiću napisala da je “sve nastalo na njenoj ideji, Šelebajevim novcima i Softićevim vezama”, što je Softić pokazao istražiteljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana