DF potrebna vlada koja će se obračunati sa kriminalom i poboljšati ekonomiju

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA - Lideri Demokratskog fronta (DF) poručili su danas u razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem da način na koji Vlada trenutno funkcioniše nije održiv i da je Crnoj Gori potrebna stabilna i jaka Vlada koja će se obračunati sa organizovanim kriminalom i čiji će prioritet biti popravljanje ekonomske situacije.

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić rekao je novinarima nakon razgovora sa Krivokapićem, koji je danas počeo konsultacije sa predstavnicima parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade, da je iskazao punu spremnost NSD da se dogovorom nađe rješenje koje će zadovoljiti sve pripadnike parlamentarne većine i građane.

On je istakao da bi prioritet nove Vlade trebala biti borba za bolji život, odnosno popravljanje ekonomske situacija u Crnoj Gori.

„Moramo prvo da dođemo do zajedničkog stava, a nakon toga da se iskristališe kako ta Vlada treba da izgleda. Ishitren korak bi bio da se pređe odmah na priču o ministarstvima“, rekao je Mandić.

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), manje članice DF-a, poručio je da način na koji Vlada trenutno funkcioniše nije održiv, da je potrebno pronaći rješenje za izlazak iz te situacije, a ne treba isključiti ni vanredne izbore.

On je rekao da je na sastanku sa Krivokapićem razmatrana parlamentarna kriza i da je upoznao premijera sa stavom DF-a i DNP-a da je status kvo neodrživ i da se hitno mora naći rješenje za izlaz iz te situacije.

Knežević od Krivokapića očekuje da nakon sastanka sa Demokratama i URA dostavi u pisanoj formi prijedlog za izlazak iz trenutne situacije.

„Ukoliko nema dogovora, rješenje su i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično“, kazao je Knežević novinarima nakon sastanka.

On je poručio da sporazum od 8. septembra treba da poštuju svi i dodao da sa nisu razgovarali sa Krivokapićem o resorirama u Vladi.

„Insistiraću, a to sam kazao Krivokapiću, da se napravi koalicioni sporazum koji će definisati sva prava njegovih činioca“, rekao je Knežević koji očekuje prijedlog Krivokapića do srijede ili četvrtka naredne sedmice.

Premijer Zdravko Krivokapić počeo je danas razgovore sa predstavnicima partija parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade.

Premijer će danas razgovarati i sa predstavnicima Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Krivokapić će sa predstavnicima Građanskog pokreta URA i Demokratama razgovarati sutra.

Nakon što su Demokrate i DF saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati, Krivokapić je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednika, a da se resori koji su se pokazali kao obimni podijele.

Iz Vlade je saopšteno da će kandidate za nove ministre predlagati Krivokapić nakon konsultacija s parlamentarnom većinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana