DF i još  šest stranaka podnijeli inicijativu za smjenu Đurović i vlade

GS
Foto: Anadolija

PODGORICA- Poslanici Demokratskog fronta i još šest stranaka opozicije podnijeli su danas parlamentu prijedlog za razrešenje predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović i da se na istoj sjednici, 2. septembra, glasa o nepovjerenju vladi premijera Dritana Abazovića.

Prijedloge parlamentu su podnijeli poslanici DF, Pokret za promjene, Demokrata, Demosa, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

U obrazloženju inicijative za smjenu Đurović navodi se da je osnovna obaveza šefa parlametna da dosljedno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakoni i Poslovnik Skupštine, a da je predsjedavanje Đurović obilježilo “kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine”.

Ističu da je nedopustivo da onaj ko je zadužen da se stara o dosljednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dijalog o deblokadi institucija u pravosuđu i tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore.

"Takođe, ona je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost svojim glasom presudno uticala da se smijeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore", piše u obrazloženju, prenijeli su podgorički mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana