Devetorici policajaca jednomjesečni pritvor

Agencije
Devetorici policajaca jednomjesečni pritvor

Zagreb - Zagrebački Županijski sud odredio je jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenih zbog odavanja MUP-ovih podataka o mjestu i vremenu sprovođenja kontrole vozila, bezbjednosti drumskog saobraćaja i prevoza opasnih materijala, prenosi Tanjug.

Protiv svih 37 osumnjičenih - 11 policajaca i 26 vlasnika i zaposlenih u transportnim preduzećima koji su uhapšeni u ponedjeljak u akciji na sjeverozapadu Hrvatske, Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala sprovodi istragu. Na prijedlog Kancelarije, istražni zatvor određen je devetorici policajaca i jednom preduzetniku zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. Sa slobode će se braniti ostali optuženi koji su Kancelariji priznali krivicu.

Sumnja se da su desetorica policajaca iz bjelovarsko-bilogorske i jedan iz koprivničko-križevačke policije tokom ove godine u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mjestima ostalim osumnjičenima za novčanu nagradu i druge poklone javljali kad će se i gdje sprovoditi kontrola vozila i saobraćaja. Dvojica policajaca terete se i da su trojici privrednika dostavljali podatke iz informacionog sistema MUP-a o putničkim automobilima, a pri tom je bilo i "brisanja" kazni za prekršaje u saobraćaju. Policajci su za svoje usluge bili plaćani novcem, a u jednom slučaju mito je bilo pečeno jagnje i dvadeset litara vina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana