Detalji policijske akcije u Zagrebu u kojoj su uhapšeni državljani BiH

GS
Foto: PU Zagreb

ZAGREB- U jučerašnjoj akciji hrvatske specijalne, interventne i krim policije u zagrebačkom naselju Srednjaci uhapšene su dvije osobe.

Lisice na ruke stavljene su državljanima BiH Edinu B. (38) i Adnanu Ž. (32) koji su u pratnji specijalaca s dugim cijevima dovedeni na ispitivanje u prostorije Opštinskog državnog tužilaštva gdje su se kratko zadržali jer su se branili šutnjom.

Kako prenose hrvatski mediji, na teret im se stavlja zloupotreba opojnih droga, ali i nedozvoljeno držanje oružja.

Sumnjiče se da su nešto više od godinu dana, dakle od avgusta prošle godine pa sve 13. septembra ove godine nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina.

Opijate su vješto skrivali u unajmljenom stanu i garaži u I. Loparskoj ulici te su ih ondje miješali s punilima, vagali, prepakiravali i dalje dilali.

U pretresima temeljem sudskog naloga, policija je od njih oduzela, oko 230 grama indijske konoplje, 50-ak grama kokaina, 40-ak grama heroina i oko 700 grama punila. Od njih je oduzeto i pet vaga za precizno mjerenje težine s tragovima droge.

Prema onom što su zagrebački istražioci otkrili, ekipa je imala nekoliko istih klijenata, a za pola grama kokaina i heroina dobivali su po 300 kuna, dok su gram naplaćivali duplo.

Osim droge, u stanu koji je koristio dvojac policija je pronašla i oko 1900 komada razne municije, pet magazina za pištolje i elektrodetonatorsku kapislu s elektroničkim sklopom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana