Detalji nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka: Vozačeva greška bila kobna

Srna
Detalji nesreće u kojoj su poginule majka i kćerka: Vozačeva greška bila kobna

NOVA GRADIŠKA - Državljanka Turske (43) i državljanka Francuske (19) poginule su u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Nove Gradiške, a povrijeđeno je još dvoje francuskih državljana i vozač automobila.

Hrvatski mediji navode da je u pitanju turska porodica, da su poginule majka i kćerka, koje su bile u automobilu BMW, a da je teško povrijeđeno još dvoje mladih, djevojka od 18 i dječak od 15 godina.

Oni su nakon ukazane ljekarske pomoći u Novoj Gradišci prevezeni na dalje liječenje u bolnicu u Osijeku. Njihov otac, vozač automobila, zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradišci.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 23.00 časa, a pored vozila učestvovao je i kamion kojim je upravljao turski državljanin. BMW francuskih registracija vozio je četrdesetogodišnjak iz Turske.

On tokom vožnje nije držao dovoljan razmak, zbog čega je došlo do udara u poluprikolicu kamiona austrijskih registracijskih oznaka, objavila je policija.

Osim policijskih službenika, na mjestu nesreće bile su ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasci, koji su pomogli prilikom izvlačenja povrijeđenih i smrtno stradalih.

Protiv vozača automobila je podnesena krivična prijava tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je izazivao saobraćajnu nesreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana