Desničar objavio smrtovnicu Borisu Dežuloviću

Srna
Desničar objavio smrtovnicu Borisu Dežuloviću

Zagreb - Poznati desničarski novinar Velimir Bujanec, poznat po radikalnim nacionalnim stavovima, objavio je svojevrsnu smrtovnicu - tekst posvećen novinaru Borisu Dežuloviću, koji je nedavno dobio otkaz u "Slobodnoj Dalmaciji".

 

 "Ovim putem izražavam najdublje saučešće svima onima koji su pogođeni velikim gubitkom – otišao je Boris Dežulović, veliki Jugoslaven, Orjunaš i pravi komunista. žSlobodna Dalmacijaž ostala je bez velikog sina Jugoslavije, beskompromisnog zagovornika bratsva i jedinstva i borca protiv klero-fašizma.

SDP-u, Ostoji Rankoviću, Zoranu Milanoviću i svim Borisovim prijateljima u Beogradu upućujem izraze najiskrenijeg saučešća i zabrinuto pitam: ko je sljedeći?!" - napisao je na svom profilu Bujanec.

Županijski sud u Splitu prije nekoliko dana donio je presudu protiv "Slobodne Dalmacije" prema kojoj je tekst Borisa Dežulovića iz 2012. - "Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji" povrijedio čast, ugled i dostojanstvo deset tužilaca, pa list svakome od njih treba da isplati po 15.000 kuna.

Dežulović, dobitnik evropske nagrade iz 2014. u kategoriji najboljeg komentara, objašnjava da je otkaz dobio telefonskim putem i poručuje uredništvu "Slobodne Dalmacije": "Neka vam sada gnjide pišu".

Dežulović je u splitskom dnevniku 2012. godine objavio tekst sa podnaslovima "Desničarska stoka" i "Katolički talibani" te je uz objavljenu fotografiju napisao: "Gospodo intelektualci iz žnjanskog kafića, molite se Bogu u koga vjerujete i u čije ime mrzite. Molite se – ako ćete mene poslušati – da ne postoji".

"Kolika ljudska gnjida moraš biti i koliko ti pogani jezik mora biti zao da preko njega prevališ kako je Antonija Bilić /oteta i ubijena djevojka/ direktna žrtva žGej prajdaž u Splitu, žjer su hiljade policajaca povučene iz potrage za nestalom djevojkom zbog osiguravanja parade na Riviž?", napisao je tada Dežulović.

Hrvatsko novinarsko udruženje porotestovalo je zbog otkaza Dežuloviću, uz poruku da je taj tekst, kao i svaki drugi, prošao uredničku provjeru.

Pisac Ante Tomić otkazao je saradnju sa "Slobodnom Dalmacijom" u znak protesta zbog otkaza, dok dio medijskih analitičara ukazuje da hrvatsko društvo postaje sve rigidnije, u političkom i medijskom smislu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana