Deripaska traži milijardu evra odštete od Crne Gore

Agencije, vijesti.me
Deripaska traži milijardu evra odštete od Crne Gore

Podgorica - Ruski biznismen Oleg Deripaska, vlasnik Centralno evropske aluminijumske kompanije CEAC, tužiće Crnu Goru i tražiti odštetu od milijardu evra, navedeno u saopštenju bivšeg izvršnog direktora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), Jurija Moisejeva, izvjestila je Televizija Vijesti.

Deripaska će tužiti Crnu Goru, jer je Vlada u Podgorici, kako je navedeno, falsifikovala finansijske izvještaje KAP-a, prenosi portal Cdm.me.

Prema Moisejevim riječima, grijeh Vlade Crne Gore je i to što, kako tvrdi, nije ispunila obaveze iz ugovora o poravnanju, koji je sačinjen nakon privatizacije KAP-a. 

Moisejev je, na današnjoj video konferenciji sa crnogorskim novinarima, najavio da će tužba protiv Crne Gore biti pokrenuta pred sudom u Frankfurtu. 

Bivši izvršni direktor KAP-a saopštio je da je En plus grupa unajmila nekoliko advokatskih firmi i da su već podnijeli tužbu Privrednom sudu u Podgorici, kojom potražuju 93 miliona evra. 

- Tužićemo i u Frankfurtu vezano za falsifikovanje finansijskih izvještaja prilikom kupovine KAP-a, kao i zbog neizvršenja Ugovora o poravnanju. Ukupni iznos svih tužbi je oko milijardu evra - rekao je Moisejev.

On je na zahtjev da navede bar jednu stvar koja je lažna i falsifikovana u izvještajima, odgovorio da je to iznos realnih dugova KAP-a u vezi sa ekologijom.

- Oni iznose preko nekoliko desetina miliona evra, a tu su i drugi dugovi - rekao je Moisejev.

Vlada, kako je rekao, nije dopustila En plus grupi da realizuje svoje planove.
 

Moisejev je ocjenio i da je KAP "zlatna koka" koja treba da donosi "zlatna jaja" crnogorskoj privredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana