Demokratski front: Neophodno procesuirati Katnića i Čađenovića

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Demokratski front /DF/ saopštio je danas da je potrebno procesuirati nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića i njegovog zamjenika Sašu Čađenović jer su pružali logistiku i zaštitu članovima kavačkog klana.

Iz DF-a tvrde da su Katnić i Čađenović, zloupotrebljavajući službeni položaj, zaustavljali svaki vid istrage koji je išao u pravcu visokih policijskih funkcionera i njihovih veza sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, te Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Podsjećaju da je Čađenović 20. januara donio odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja visokih policijskih funkcionera, koji se spominju u spisima Evropola da su sarađivali sa kavačkim klanom

"Katnić je u julu prošle godine imao kompletne spise o vezama visokih policijskih funkcionera sa kavačkim klanom i postoji osnovana sumnja da je zajedno sa Čađenovićem učestvovao u prikrivanju dokaza", navode iz DF-a.

Ističu da odluka novog glavnog specijalnog tužioca Crne Gore da ponovo formira predmet nije dovoljna, ako u tom predmetu nisu obuhvaćeni Katnić i Čađenović.

"U ovom slučaju ne postoji razlika između Vesne Medenice i Katnića i Čađenovića, naprotiv, osnov sumnje za Katnića i Čađenovića je već sad toliko izvjestan da mora rezultirati naredbom o istrazi i optužnicom", smatraju u DF-u.

Iz DF-a poručuju da će pokrenuti institucionalne mehanizme da rušenje ustavnog poretka od onih koji su trebalo da ga štite dobije sudski epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana