Demokratski front: Đukanović se napadima na Srbiju prikriva od optužbi Marovića

Tanjug
Demokratski front: Đukanović se napadima na Srbiju prikriva od optužbi Marovića

PODGORICA - Demokratski front (DF) saopštio je da se crnogorski predsjednik Milo Đukanović napadima na Srbiju zbog kupovine savremenog naoružanja pokušava prikriti od prozivki svog nekadašnjeg prijatelja i zamjenika Svetozara Marovića za kriminalne aktivnosti.

“Čovjek za čijeg upravljanja državom ne da nismo kupili ni stotinu pari vojničkih čizama, nego nam je naoružanje vojske ispod nivoa osrednjeg lovačkog društva, zajedno sa Kurtijem demonstrira provincijalne komplekse i kao 1999. godine, kada je pobjegao u Brisel i odnio vojne tajne i planove, sad poziva na obračun sa Srbijom, jer bi bio najsrećniji da Beograd ponovo bude bombardovan”, ističu iz DF-a.

U saopštenju se navode da su antisrpski nastupi Đukanovića “posljedica njegove političke pogubljenosti”, te da on blaćenjem Srbije demonstrira nemoć koju mu ne može nadomjetiti ni najavljena manjinska vlada, jer ga je danas Marović “označio kao regionalnog kriminalca broj jedan”.

Iz DF-a ističu da bi Đukanović i članovi njegove porodice, da je Crna Gora pravna i uređena država, odavno bio pod nezavisnom tužilačkom istragom, a njegova imovina zamrznuta ili preusmjerena na oporavak privrede ili naoružanje vojske.

Ocjenjuju da je Đukanović “odlučio da svoju karijeru završi kako je i počeo - na srpskom pitanju”.

“Ako mu je za utjehu, kad bude krenuo u šumu da brani Crnu Goru, uvjereni smo da ga neće tražiti srpski avioni i helikopteri, možda samo onaj za zaprašivanje komaraca u hangarima MUP-a, ako uopšte bude mogao da se upali”, navode iz DF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana