“Delije Sever” uplatile 2.000 evra za izgradnju lovćenske kapele

Srna
“Delije Sever” uplatile 2.000 evra za izgradnju lovćenske kapele

PODGORICA - Fondacija “Delije Sever” uplatila je 2.000 evra Mitropoliji crnogorsko-primorskoj za izgradnju Njegoševe kapele na Lovćenu.

Na “Instagram” profilu ove fondacije navodi se da su prije tri godine dobili blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija da se uključe u obnovu Lovćenske kapele.

Iz Fondacije podsjećaju na veliku istoriju stradanja kapele i napominju da je na kraju, 1968. godine i srušena odlukom komunističkih vlasti, da bi na njenom mjestu bio izgrađen mauzolej po projektu Ivana Meštrovića.

“Taj nečuveni varvarski čin imao je za cilj da sruši ne samo kapelu kao hram Božiji, nego i da udari na temelj identiteta Srba u Crnoj Gori”, dodaju iz Fondacije.

Velika želja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija da ova kapela bude obnovljena još nije doživjela svoju realizaciju, navode “Delije”, ali i duboko vjeruju da je pitanje dana kada će se to dogoditi.

“U tom uverenju poslali smo Mitropoliji crnogorsko-primorskoj donaciju od 2.000 evra za ovu svrhu i čim počne realizacija nastavićemo da podržavamo ovo neprocenjivo delo. Nema predaje”, saopštili su iz Fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana