Skandal u Zagrebu: Dekanica platila svoj portret 1.600 evra pa ga postavila na fakultetu

GS
Skandal u Zagrebu: Dekanica platila svoj portret 1.600 evra pa ga postavila na fakultetu

ZAGREB - Dekanica zagrebačkog fakulteta Jadranka Frece, inače sklona aferama, šokirala je novom jer je tražila da se izradi veliki portret sa njenim likom za koji je izdvojila čak 12.000 kuna (oko 1.600 evra), te ga postavila na fakultetu.

Dekanica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta nije platila portret svojim, već novcem ove ustanove, a dosad je nanizala nekoliko afera, prenose hrvatski mediji. 

- Jadranka Frece peglala je službenu karticu na parfeme, dizajnersku odjeću, šminku, naočale… Dok je fakultet grcao u dugovima Frece je sebi mimo plate isplaćivala mjesečne dodatke u iznosu 10.700 kuna (oko 1.400 evra), a uzimala je i novac za nepostojeće putne troškove - navodi portal 24 sata.

Dodaju da je sve njene afere otkrio Telegram, a u najnovijoj epizodi Frece je za 12.000 kuna tražila da se naslika njen portret.

Iako će na čelu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (PBF) biti još godinu i devet mjeseci, dekanica Jadranka Frece tražila je da se naslika, odnosno izradi njen portret i postavi u vijećnicu, prostoriju u kojoj se obično održavaju sastanci i sjednice fakultetskog vijeća.

Zanimljivo je da to nije uobičajena praksa jer se portreti obično postavljaju nakon što osoba ode s funkcije, a ne dok je još obavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana