Davidović: Najveće nepočinstvo je rušiti svetinje

Srna
Davidović: Najveće nepočinstvo je rušiti svetinje

PODGORICA - Dobrotvor Srpske pravoslavne crkve Miodrag Davidović osudio je vandalski čin rušenja konaka u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, istakavši da će jutrošnji juriš na svetovasilijevsku svetinju ostati upamćen kao najsramniji dan u istoriji Crne Gore.

"Ovo je najveći zločinački poduhvat u istoriji neba i zemlje! Rušiti svetinje predstavlja najveće nepočinstvo koji ljudski rod može da smisli", rekao je Davidović, koji je ktitor mnogih pravoslavnih hramova i nosilac Ordena Svetog Save Prvog stepena i Svetog kralja Milutina.

On je istakao da je siguran da će Sveti Vasilije dati snagu i pamet vjernicima da sagrade mnogo ljepši konak nego što je bio predviđen sadašnjim projektom.

"Sa njega će zasvijetleti kruna Lazareva. Nesrećan će biti onaj koji sa Svetim Vasilijem ratuje", rekao je Davidović za "Večernje novosti".

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka u novom Manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja, u mjestu Zoganje, na Briskoj gori.

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je u ulcinjskom naselju Zoganje srušen "nelegalno građeni objekat koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. vijeka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana