Dačić u Podgorici: Odnos dobar, veze loše

Tanjug
Dačić u Podgorici: Odnos dobar, veze loše

Podgorica - Ivica Dačić i Milo Đukanović ocijenili su da su odnosi dvije države u usponu, ali da saobraćajne veze nisu na nivou ekonomske saradnje i potreba građana.

Premijer Srbije doputovao je jutros u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, prvu od promjene vlasti u Srbiji. U toj delegaciji su i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar privrede Saša Radulović i ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

Dačića je u Podgorici dočekao Đukanović uz najviše državne i vojne počasti, gardu i intoniranje himne dvije zemlje. Dačić je poslije razgovora s Đukanovićem ocijenio da je mnogo vremena potrošeno na stvari koje nisu od suštinskog značaja za živote građana dvije države i njihove odnose i to ilustrovao 30-časovnim putem voza od Beograda do Podgorice, zbog zapuštenosti pruge i neulaganja.

Crnogorski premijer saglasio se da putna i željeznička infrastruktura nisu na nivou ekonomske saradnje dvije države, potreba građana i perspeketive jačanja te saradnje. Oni su ocijenili da treba poboljšati željezničku prugu, auto-put i raditi na zajedničkim projkeitma za privlačeje stranih investicija. Razgovarali su i o neriješenom pitanju platnog prometa i Dačić je u tom smislu rekao da će centralne banke sagledati mogućnost uspostvljanja direktnog platnog prometa.

Dačić će se sastati s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem i predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana