Da li je suvi led usmrtio tri osobe u vikendici?

GS
Da li je suvi led usmrtio tri osobe u vikendici?

SISAK - Jutros oko 6:30 policija je primila dojavu da se u vikendici na području Velike Ludine nalaze tri muške osobe koje se ne osjećaju dobro. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli tri beživotna tijela, na kojima nisu uočene povrede.

Na mjestu događaja se obavlja uviđaj kojim rukovodi zamjenica županijske državne tužiteljke u Županijskom državnom tužilaštvu u Sisku u saradnji sa vještacima Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić". 

Tijela su prevezena na Odjeljenje patologije sisačke Opšte bolnice, gdje će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U toku je kriminalistička istraga kojom će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

Korišćenje suvog leda?

Kako javlja RTL, muškarci su najvjerovatnije preminuli zbog korišćenja suvog leda. Preminuli trojac navodno je koristio suvi led za hlađenje, najvjerovatnije bačvi, pri čemu je došlo do isparavanja ugljen-dioksida i trovanja.

Suvi led (ugljikov IV oksid) inače se koristi kao izvor hladnoće za potrebe skladištenja i hlađenja. Idealan je izvor hladnoće, te je bez ukusa i neutralnog mirisa. Pomoću suvog leda sigurno se mogu održavati temperature između -25 i +10 stepeni, prenosi Indeks.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana