Čuvali milion starih dinara za crne dane, a onda riješili da obraduju porodicu

Večernji list
Čuvali milion starih dinara za crne dane, a onda riješili da obraduju porodicu

Zagreb - Bračni par iz Turopolja kraj Velike Gorice nije šokirao samo svoju porodicu nego i cijeli kraj dajući svojoj deci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivrednost 93.000 njemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi, prenosi zagrebački Večernji list.

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko mjeseci, a sjetvu bi trebalo obaviti na vrijeme, 90. godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85.godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.  

"Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htjela", - govorio je Stjepan parajući svoj jastuk.  

Zaprepašćeni, i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako deda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.  

"Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za sjetvu i za život", uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana