Crnogorski mediji objavili imena kandidata za ministre u novoj vladi: Na spisku profesori, ljekari, oficiri...

Tanjug
Crnogorski mediji objavili imena kandidata za ministre u novoj vladi: Na spisku profesori, ljekari, oficiri...

PODGORICA - Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavio je da će danas dostaviti strankama parlamentarne većine spisak kandidata za ekspertsku vladu, a podgorički portal CdM piše da su neka imena već poznata.

Prema pisanju tog medija, koji se poziva na izvore bliske mandataru Krivokapiću, kandidat za ministarku prosvjete, nauke i kulture je profesorka Vesna Bratić, za ministra zdravlja su predviđeni dr Vladimir Dobričanin, dr Jelena Borovinić Bojović i dr Vuk Kadić.

Borovinić Bojović je, inače, juče saslušana u podgoričkom Centru bezbjednosti o okolnostima navodnog prisustva sahrani mitropolita Amfilohija starješine hrama Hristovog vaskrsenja, koji je zaražen virusom, što je ona ocijenila "farsom odlazećeg režima".

Kao kandidat za ministra pravde u javnosti i na društvenim mrežama pominje se Vladimir Leposavić, pravni savjetnik Mitropolije crnogorsko-primorske, dok se kao kandidat za novog ministra odbrane pominje pukovnik u penziji Vladislav Vlahović, piše podgorički portal.

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova je, prema pisanju CdM, Andrija Jovićević, a prema nezvaničnim informacijama tog portala kandidat za ministra finansija je Milojko Spaić.

Mandatar je za podgoričku Pobjedu rekao da će danas do kraja radnog vremena partijama dotaviti spisak sa imenima kandidata za ministre.

Ranije je najavljeno da će imena kandidata za ministre u ekspertskoj vladi saopštiti do 8. novembra.

Krivokapić je podgoričkom dnevniku rekao da su u toku razgovori sa kandidatima za ministre koji su, kako kaže, prošli prvi krug i sada su u završnomm.

- Neki od njih se nalaze u inostranstvu i, zbog razlike u vremenu, razgovor sa njima je zakazan preko Skajpa kasno uveče, tako da, dok to ne završim, ne bih licitirao sa imenima - kazao je Krivokapić.

Krivokapić je ranije najavio da će vlada imati 12 resora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana