Crnogorska policija zbog molebana saslušava sveštenike SPC

Srna
Foto: Anadolija

PODGORICA- Predsjednik Crkvene opštine Nikšić Ratko Krivokapić pozvan je na informativni razgovor u stanicu policije i nakon sat vremena pušten.

Krivokapić je pozvan na razgovor sinoć, nakon što je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću služen moleban pred više hiljada ljudi, a potom se vjerni narod Nikšića uputio u krsni hod bez sveštenstva koje je pozivalo građane da uđu u hram.
Nešto kasnije, u toku večeri, pozvan je bio i otac Branko Tapušković zbog molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Molebanu ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici prisustovalo je nekoliko hiljada građana, na koje su sveštenici apelovali da ne organizuju litiju ulicama Podgorice, što su oni i poslušali.

Moleban u crkvi Svetog Spasa na Toploj u Herceg Novom okupio je i sinoć, kao i uvijek, veliki broj vjernika, koji su nakon toga mirno, Njegoševom ulicom, spontano krenuli ka Starom gradu i crkvi Svetog arhanđela Mihaila.

U crkvi Svetog arhanđela Mihaila bila je nekolicina policajaca koji su ih pozvali da se raziđu.

Narod je negodovao, poručivao da njima nije mjesto u crkvi, ali su ipak mirno pristali da se raziđu i ponovo se uputili ka crkvi Svetog Spasa.

Nešto prije ponoći, svi sveštenici su pušteni na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana