Crna Gora: Večeras i sutra kratkotrajne olujne nepogode i jak južni vjetar

Srna
Crna Gora: Večeras i sutra kratkotrajne olujne nepogode i jak južni vjetar

PODGORICA- U Crnoj Gori se večeras i sutra očekuju kratkotrajne olujne nepogode i jak južni vjetar, posebno na sjeveru, zbog čega svi učesnici u sistemu zaštite i spasavanja treba da podignu nivo operativne spremnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Iz MUP-a navode da je Direktorat za zaštitu i spasavanje, na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslao obavještenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti.

Večeras i sutra se očekuje ciklonska aktivnost u južnim primorskim i centralnim dijelovima Crne Gore što će usloviti kratkotrajnu jaku kišu sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujne nepogode i jak južni vjetar, posebno u višim predjelima na sjeveru i na primorju, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a navode da je na južnom Jadranu kratkotrajno moguće podizanje nivoa mora i jaki talasi.

"Zbog očekivane kratkotrajno intenzivne kiše u centralnim i južnim predjelima, potencijalno su mogući bujični problemi prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama", upozorili su iz MUP-a.

Direktorat za zaštitu i spasavanje pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana