Crna Gora: Teške riječi i uvrede na kratko prekinule sjednicu

GS
Crna Gora: Teške riječi i uvrede na kratko prekinule sjednicu

PODGORICA -  Na današnjoj sjednici Skupštine Crne gore došlo je do sukoba poslanika Demokrata i SNP-a. 

Nakon optužbi, pale su i uvrede i teške riječi zbog toga je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić odredio kratku pauzu da se strasti smire. 

Vladimir Martinović, iz Demokratske Crne Gore, pitao je Vladimira Jokovića ,SNP, da li će na neki način "paktirati" sa DPS-om pošto drugima dijeli lekcije.

On je, nakon što je Joković reagovao na njegovo izlaganje, kazao da nisu oni (Demokrate) napustili "časno članstvo SNP-a", kako tvrdi lider SNP-a, već zbog "pogrešne politike i vođenja partije".

"Nije se ovih dana Crkva ograđivala od Demokrata i mene, nego od onih prevara koje su servirane u javnosti...", kazao je Martinović i dodao da je Joković rekao da ga je SPC pozvala, misleći na sastanak sa patrijarhom Porfirijem, a iz SPC tako nisu rekli.

Joković je, nakon što mu Bečić nije dao riječ jer prema Poslovniku nema pravo da odgovoiri na komentar, rekao da nije u redu da "predsjednik SNP-a u pokušaju ne da riječ pravom predsjedniku SNP-a".

Bečić mu je oduzeo riječ i rekao da ne dozvoljava da niko nikoga vrijeđa.

On je dao pauzu od nekoliko minuta zbog tenzija u sali.

U raspravu nakon pauze se na kratko uključilo i nekoliko poslanika Demokrata.

Joković je poručio da može da ih dođe svih 20 ali neće tako sa njim razgovarati.

Prethodno je optužio Bečića da on stoji iza štampanja papira u obliku novčanica na kojima piše 21 milion.

Bečić je odgovorio "nijesam, tako mi Bog pomogao".

Prije sjednice Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) 24. januara, ulazak Jokovića u staru zgradu Vlade propratilo je četvoro mladih ljudi koji su bacili papir u obliku novčanica na kojima su potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazovic, predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Joković i 21 milion eura.

Poslije 10 minuta pauze, nastavljena je sjednica Skupštine Crne Gore. 

I dalje je u toku rasprava o izglasavanju nepoverenja Vladi. U sali nisu prisutni ni Abazović ni Krivokapić.

Do sada su se oglasli predstavnici predlagača, vladajuće većine i opozicije. Već sada je jasno da će izlasavanje nepovjerenja vladi biti jedini mogući ishod. 

Ne zna se do kada će trajati sjednica, jer već ima previše prijavljenih govornika,, prenose Vijesti.me.

Vlada usvojila Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva 

Crnogorska Vlada je na današnjoj elektronskoj sjednici usvojila Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Podgoričke Vijesti pišu da je odluka donijeta mimo znanja predstavnika MUP-a, dok RTCG javlja da je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na sjednici Vlade rekao da se "sve ovo radi", a da on o tome nije informisan.

Tim dokumentom, predviđeno je da se 10 godina boravka smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Kako navode Vijesti, na tom dokumentu MUP je radio više od godinu dana, ali je povučen nakon protesta opozicije, a prije donošenja Odluke plan je bio da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu razmatra radni MUP-ov dokument, pa tek kada se u Skupštini usvoji zajedničko mišljenje pošalje vladi na usvajanje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana