Crna Gora: Saslušani Petar Knežević negira optužbe, snimak montiran

Tanjug
Foto: Arhiva

PODGORICA- Pomoćnik komandanta crnogorske protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević negirao je danas optužbe koje mu se stavljaju na teret i tvrdi da je audio snimak koji se pojavio u javnosti u vezi s događajima iz septembra prošle godine u vrijeme ustoličenja mitropolita SPC Joanikija montiran.

Petar Knežević saslušan je danas u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), povodom audio snimka na kojem on navodno kaže:"Osvojili smo Cetinje i raščistili tu bagru", prenijeli su podgorički mediji.

Advokat Petra Kneževića, Dražen Medojević je za podgorički dnevnik Dan izjavio da Knežević tokom saslušanja tvrdio da je riječ o montiranom snimku.

Predsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je juče da ne želi da ovaj slučaj potisne aferu sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Istraga i saslušanje Petra Kneževića pokrenuto je nakon što je na društvenim mrežama objavljen pomenuti audio snimak.

Na Cetinju su 4. i 5. septembra prošle godine organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita SPC u Cetinjskom manastiru. Proteste su organizovali DPS i druge tada opozicione stranke, a podržao ih je predsjednik Milo Đukanović.

Uprkos protestima mitropolit Joanikije inauguirisan je u Cetinjskom amanstiru, ali su patrijarh Porfirije i on tu došli helikopterom u pratnji policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana