Crna Gora: Riješićemo napade na novinare

Tanjug
Crna Gora: Riješićemo napade na novinare

Podgorica - Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević kaže će je prioritet tog resora u narednom periodu između ostalog biti i rješavanje napada na novinare.

Konjević kaže da će se u narednom periodu baviti korupciji u državnoj upravi i preduzećima u državnom vlasništvu.

- U tim oblastima u narednom periodu moramo imati mnogo bolje rezultate i radi se na nekoliko značajnih predmeta… , rekao je Konjević ne pricizirajući o kojim predmetima je riječ.

Govoreći o napadima na novinare, Konjević kaže da će slučaju napada na beranskog novinara Tufika Softića biti posvećena posebna pažnja, kao i reviziji okolnosti i postupanja napada na njega 2007. godine.

- Zatražio sam i izvještaj o policijskom postupanju u tom periodu. Moja pažnja će biti usmjerena da ispratim efikasnost u radu na ovom predmetu, rekao je Konjević za podgorički portal Analitika.

Konjević je uvjeren da će slika crnogorske policije, naročito u međunarodnoj javnosti, umnogome zavisiti od rješavanja slučajeva napada i nasilja nad novinarima.

Ministar ukazuje da je u nekoliko slučajeva u prethodnom periodu crnogorska policija imala slabe rezultate.

- Akcionim planom za poglavlje 23 predviđeno je da MUP do kraja godine formira Komisiju za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, kao i ubistava poslenika javne riječi koju treba da sačinjavaju predstavnici MUP-a, odnosno Uprave policije, tužilaštva, NVO i medija, kazao je Konjević.

On je istakao da će posao te komisije biti da prikupi i razmotri svu relevantnu dokumentaciju na osnovu koje će se istražiti razlozi za nerasvjetljavanje ovih krivičnih djela.

- Ovim želimo da provjerimo je li bilo propusta u istragama u predhodnom periodu ili je nerješavanje slučajeva posljedica objektivnih okolnosti, rekao je Konjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana