Crna Gora: Povučena inicijativa za izglasavanje nepovjerenja vladi

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORICA - Opozicione stranke, predvođene Demokratskom partijom socijalista, u Skupštini Crne Gore povukle su iz procedure inicijativu za izglasavanje nepovjeranja Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Iz crnogorske parlamentarne opozicije su u zajedničkom saopštenju naveli da, imajući u vidu najavu Demokratskog fronta da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, smatraju da bez odlaganja treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine.

Oni su istakli da su uvjereni da će doći do formiranja nove parlamentarne većine i, na taj način, biti stvorene neophodne pretpostavke za pad Vlade i razrješenje predsjednika Skupštine. "Iz tog razloga povlačimo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi", navedeno je u saopštenju.

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi je krajem novembra u skupštinsku proceduru predalo 40 poslanika Socijaldemokratske partije, Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Albanske liste.

Skupština je danas, prema najavama dnevnog reda, trebala prema prvoj tački da raspravlja o inicijativi za obaranje Vlade. Početak sjednice Skupštine Crne Gore kasni više od dva sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana