Crna Gora: Povećan stepen zaštite glavnog tužioca i urednice portala

Tanjug
Crna Gora: Povećan stepen zaštite glavnog tužioca i urednice portala

PODGORICA - Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je danas da je povećan stepen zaštite glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i direktorke i glavne i odgovorne urednice portala Libertas Preš, Olivere Lakić.

Adžić je naveo da je stepen zaštite po mjestu kretanja i mjestu stanovanja Novoviću i Lakićevoj povećan nakon konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom, prenio je portal RTCG.

Adžić naglašava da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno i sa svim svojim kapacitetima stati u zaštitu svih onih koji doprinose borbi protiv organizovanog kriminala, vladavini prava i ubrzanom putu ka EU.

Novović je na mjestu specijalnog državnog tužioca nedavno zamijenio Milivoja Katnića i zatražio je ponovno aktiviranje predmeta u slučaju dvojice policijskih službenika Petra Lazovića i Ljuba Milovića, koje je Evropol u svom izvještaju još u ljeto prošle godine označio kao članove kavačkog kriminalnog klana.

Lakićeva je urednik portala Libertas, koji je prije nekoliko dana objavio detalje izvještaja Evropola.

Nakon objavljivanje dokumenta Evropola, deo podgoričkih medija je, pozivajući se na svoje informacije, prenio da se Lazović i Milović ne nalaze u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana