Crna Gora: Policija spriječila više likvidacija u Podgorici i na primorju

Srna
Foto: AA

PODGORICA- Specijalno državno tužilaštvo /SDT/ Crne Gore, u saradnji sa Upravom policije, spriječilo je više likvidacija u Podgorici, Tivtu, Budvi i Baru, rekao je specijalni državni tužilac Saša Čađenović.

Čađenović je naveo da su u drugoj polovini januara, u predmetu "Meta", po nalozima SDT-a, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa podgoričkim i hercegnovskim Centrima bezbjednosti, u Podgorici i Tivtu spriječili ubistva najmanje tri osobe.

On je rekao, na konferenciji za novinare SDT-a i Uprave policije, da je bilo planirano da jedna osoba 22. januara bude ubijena u Podgorici, a dvije na aerodromu u Tivtu.

Čađenović je naveo da su službenici policije u Podgorici i Tivtu uhapsili četiri osobe čiji su inicijali J.M, M.G, S.R. i M.A, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

On je naveo da se J.M, M.G, S.R sumnjiče i za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu lica B.V. i M.M, kao i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Čađenović je naveo da da je V.J, koji se nalazi u pritvoru, osumnjičen da je organizator te kriminalne organizacije zajedno sa još jednom, za sada, neidentifikovanom osobom.

On je rekao da je planirano da ubistvo u Podgorici bude izvršeno aktiviranjem eksploziva ispod automobila u pokretu i to na semaforu.

"Plan kriminalne organizacije je bio da se na Aerodromu Tivat ubiju B.V. i M.M. u trenucima dok se nalaze u redu za čekiranje karata", naveo je Čađenović.

On je naveo da su 27. januara uhapšene tri osobe koje su prenosile plastični eksploziv velike razorne moći.

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i barskog Centra bejbjednosti su 27. januara, u koordinisanoj akciji, uhapsili tri osobe osumnjičene da su postali pripadnici kriminalne organizacije čiji je organizator V.J", rekao je Čađenović.

Kako je naveo, uhapšeni su T.H, M.M, i I.D, a eksploziv je pronađen u vozilu M.M, a ta grupa je namjeravala, prema njegovim riječima, da izvrši likvidaciju u Baru.

On je rekao da je djelovanjem policije Budva spriječeno ubistvo Lj.M, koje je trebalo da se dogodi u Budvi 21./22. januara.

Čađenović je naveo da su tom prilikom uhapšeni S.S. i I.L. zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju.

On je rekao da se sumnja da su S.S. i I.L. planirali, po uputstvima za sada nepoznatog organizatora kriminalne organizacije, da u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi vatrenim oružjem ubiju Lj.M.

"Pretresom žštekž stana u Budvi, u kome je zatečen i I.L, pronađen je pištolj kojim je djelo trebalo da bude izvršeno i druga oprema-kriptovani mobilni telefoni koji su služili za komunikaciju između pripadnika kriminalne organizacije i radi dobijanja uputstvava o djelovanju njenih pripadnika", objasnio je Čađenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana