Crna Gora: Pokrenuta istraga o batinjanju neistomišljenika

Agencije
Crna Gora: Pokrenuta istraga o batinjanju neistomišljenika

Podgorica - Osnovno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu o tvrdnjama bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističe jedinice Brajuška Brajuškovića da su nekadašnji direktor crnogorske policije Veselin Veljović i sadašnji funkcioner Zavoda za izvršavanje krivičnih sankcija Miljan Perović naređivali prebijanja nepodobnih novinara i političara, prenose agencije.

Tužilac Saša Čađenović juče je saslušao nekadašnjeg predsjednika Srpske radikalne stranke za Crnu Goru Duška Sekulića, književnika Momira Vojvodića i nekadašnju novinarku “Dana” Draganu Bećirović, dok će o saslušanju Perovića i Veljovića naknadno odlučiti, pišu crnogorski mediji.

Sekulić je juče ponovio tužiocu Čađenoviću da mu je život spasio Brajušković, upozorivši ga da se sprema napad na njega.

I književnik Vojvodić je ponovio da je bio meta napada iza kojeg stoji Veljović, ne želeći da navodi ko mu je to saopštio.

Novinarka Dragana Bećirović navela je da je takođe bila meta napada, zbog čega je i nju čuvao bivši policajac Brajušković.

Brajušković se juče sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem.

Nakon što mu je predočio slučaj koji je prethodne sedmice iznio pred policijom i Tužilaštvom, Konjević je, prema riječima Brajuškovića, obećao da će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti da se ovaj slučaj rasvijetli.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana