Crna Gora: Počeo sastanak parlamentarne većine, DF traži izbor nove vlade

Anadolija
Foto: Anadolija

PODGORICA - Sastanak predstavnika partija koje čine parlamentarnu većinu u Skupštini Crne Gore počeo je danas u podne. Sastanak organizuje Demokratski front, koji je najavio prijedlog izbora nove vlade.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, koji je i domaćin današnjeg sastanka, kazao je ranije da će sastanak biti održana na inicijativu tog političkog saveza.

On je rekao da je poziv upućen svim predsjednicima stranaka parlamentarne većine. Povod za sastanak je odluka DF-a da odustaje od dalje priče vezano za rekonstrukciju Vlade Crne Gore i da žele da se krene u proces izbora nove vlade s novim premijerom. Iz DF-a je i poručeno da će ići na nove izbore ukoliko ne dođe do kompromisa.

Prethodnih mjesec dana, na inicijativu premijera Zdravka Krivokapića, održan je niz sastanaka predstavnika parlamentarne većine oko rekonstrukcije vlade, ali nije došlo do dogovora. DF i Demokrate predlažu da i političari uđu u vladu, dok Građanski pokret URA i dalje zastupa stav da vlada treba da ostane ekspertska.

Današnjem sastanku u prostorijama Skupštine Crne Gore prisustvuju Miloš Konatar i Zoran Mikić iz Građanskog pokreta URA, Zdenka Popović iz Demokrata, Vladimir Joković iz SNP-a, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, Maksim Vučinić iz ispred Radničke partije, kao i Marko MIlačić iz Prave Crne Gore. Iz Civisa sastanku prisustvuje Srđan Pavićević. Ispred DF-a, na sastanku su Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana