Crna Gora: Peticija podrške svešteniku Siniši Smiljiću

Srna
Crna Gora: Peticija podrške svešteniku Siniši Smiljiću

PODGORICA - Više od hiljadu Ulcinjana, među kojima je i oko 70 Albanaca, potpisalo je peticiju podrške svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske Siniši Smiljiću, koja je pokrenuta u Ulcinju.

 

Protiv protojereja Siniše Smiljića, ulcinjskog paroha, nedavno je pokrenut postupak otkazivanja boravka u Crnoj Gori, gdje živi od svoje 15 godine.

"Ako vlast istraje u svojoj namjeri on i njegova porodica biće prinuđeni da napuste Ulcinj i Crnu Goru", saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Potpisivanje peticije počelo je juče i trajaće još danas i svi koji žele da daju podršku ocu Siniši peticiju mogu potipisati ispred Hrama Svetog Nikole u Ulcinju ili na linku /www.peticije.online/.

Nedavno je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, prilikom obilaska manastira Svetoga Vasilija Ostroškog na Briskoj gori kod Ulcinja, čiji su konaci srušeni 10. juna, rekao da to što se događa u Crnoj Gori - ne dešava se nigdje u svijetu.

"Da vlasti pošalju protivterorističke jedinice na četiri monahinje, kao da su teroristi, i da prijete protjerivanjem oca Siniše Smiljića, ali i drugih sveštenika", rekao je tada mitropolit Amfilohije.

Danas se po pozivu u stanicu granične policije u Pljevljima javio i arhijerejski namjesnik pljevaljski protojerej-stavrofor Saša Janjić.

Pretpostalja se da je to uvod u njegovu deportaciju, s obzirom na to da je državljanin BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana